kombuchos nauda

Kombuča: kodėl turėtumėte jį gerti kasdien!

Kombucha yra fermentuotas gėrimas, kuriame yra bakterijų ir mielių, dažnai derinamas su vaisių sultimis, cukrumi ir kvapiosiomis medžiagomis. Paprastai fermentacija atliekama įpilant skysčio į indą su kombuča kultūra ir leidžiant fermentuoti maždaug savaitę. Kombuča šimtmečius gyvuoja įvairiose pasaulio kultūrose.

Kombuča gali padėti pagerinti žarnyno sveikatą, energijos lygį, sąnarių veiklą, nuotaiką, svorio valdymą, organizmo detoksikacijos procesą ir daug daugiau.

Kasdienis „Kombučos“ gėrimas turi ne tik daug privalumų, bet ir jį lengva pasigaminti! Štai keletas paprastų žingsnių, kaip pasigaminti savo kombuchą namuose per mažiau nei 24 valandas!

Kas yra kombuča

Kas yra kombuča?

Kombuča yra fermentuotas gėrimas, kuriame yra bakterijų ir mielių, dažnai derinamas su vaisių sultimis, cukrumi ir kvapiosiomis medžiagomis. Paprastai fermentacija atliekama įpilant skysčio į indą su kombuča kultūra ir leidžiant fermentuoti maždaug savaitę. Kombuča šimtmečius gyvuoja įvairiose pasaulio kultūrose.

Kombuča kasdieninio gėrimo pranašumai

Kombuča yra fermentuotas gėrimas, kuriame yra bakterijų ir mielių, dažnai derinamas su vaisių sultimis, cukrumi ir kvapiosiomis medžiagomis. Paprastai fermentacija atliekama įpilant skysčio į indą su kombuča kultūra ir leidžiant fermentuoti maždaug savaitę. Kombuča šimtmečius gyvuoja įvairiose pasaulio kultūrose.

Kombuča gali padėti pagerinti žarnyno sveikatą, energijos lygį, sąnarių veiklą, nuotaiką, svorio valdymą, organizmo detoksikacijos procesą ir daug daugiau.

Kasdienis „Kombučos“ gėrimas turi ne tik daug privalumų, bet ir jį lengva pasigaminti! Štai keletas paprastų žingsnių kaip pasigamint

Kombuča kasdieninio gėrimo pranašumai

Kaip pasigaminti kombuča namuose

Štai keletas paprastų žingsnių, kaip pasigaminti savo kombučą namuose:

Žingsnis 1. Raskite paruoštą kombucha. Galite paieškoti pas tėvus, močiutes, draugus – paprašykite pasidalinti „gabaleliu“. Jei tokių žmonių nėra, eikite į skelbimų svetaines, ten parduoda grybus, o kartais atiduoda nemokamai. Geriau iš karto perkelti naują augintinį į sterilizuotą stiklainį.

2 veiksmas. Paruoškite kombucha ingredientus ir indus. 2 litrams kombucha :

  • birių lapų arbata (juodoji, žalia, hibisko, erškėtuogių) – 4 šaukštai;
  • cukrus (runkelių arba cukranendrių) – 10 šaukštų (5 šaukštai litre);
  • virintas vanduo;
  • trijų litrų stiklinis indas ir stikliniai buteliai;
  • marlė.

Taip pat pagal norą ir skonį:

  • vaisiai, uogos, žolelės, šviežiai spaustos sultys, uogienė.

Žingsnis 3. Į gilų indą supilkite 4 šaukštus arbatos, 10 šaukštų cukraus ir užpilkite 500 ml verdančio vandens. Kruopščiai sumaišykite ir palikite atvėsti 20-30 minučių iki kambario temperatūros.

 Vartokite aromatizuotas ir nearomatintas arbatas, nes jose esantys eteriniai aliejai gali sukelti pelėsį ant kombucha“.

4 veiksmas . Stiklainį būsimam gėrimui sterilizuokite verdančiu vandeniu ir išdžiovinkite.

Žingsnis 5. Stiklainio kaklelį uždenkite keturiais sluoksniais perlenkta marle, sutvirtinkite marlę elastine juostele ir perkoškite atvėsusius arbatos lapelius. Nuimkite marlę su arbatos lapeliais ir į stiklainį įpilkite 1,5 litro kambario temperatūros vandens. Įdėkite grybą ten.

veiksmas Stiklainį uždenkite sausa marle, suriškite elastine juostele ir padėkite į tamsią vietą, kur galėtų prasiskverbti deguonis, bet ne tiesioginiai saulės spinduliai.

7 veiksmas. Palikite arbatą 4-5 dienoms. Per tą laiką jis pavirs į kombucha. Supilkite į stiklinį butelį su jungo dangteliu ar kitą patogų indą ir palikite porai valandų šaldytuve – po to galėsite gerti kombucha. O kombuchai paruoškite naujus arbatos lapelius.

Kaip pasigaminti kombuča namuose

Pabaigai

Prieš pradedant fermentavimą, atverkite indą ir paspauskite į šonus. Tas padės uždarant švarų indą. Kuo daugiau jūs paspausit į šonus, tuo mažiau bus grūdinių.

Nuo žemesnio viršutinio indos slenksčio (kuris yra apie 5 cm), iki viršutinio, iki 40-50 cm, suderinti keletą indų plokštelių vaisių, tarkuoto cukraus ir kvapiosios medžiagos (pavyzdžiui medaus).

Ieškokit kaip paprastai fermentuoti kombučą namuose – http://www.howtodothings.com/household/a26777-make-own-kombucha-at-home/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

seventeen − eleven =